A Schönstatt-családmozgalom a családok számára évente rendez családnapokat. Ez olyan sajátos családos lelkigyakorlat, melyen a továbbképzés és a testi-lelki felüdülés egyaránt fontos célkitűzés. Általában 13-15 család részvételével, gyerekekkel együtt a Balaton-felvidéken, Óbudaváron a nyári szünidőben szervezik meg több turnusban vasárnap estétől szombat reggelig.  

Napirend:

7.45-kor reggeli
9.00 szentmise
10-12 két előadás, közte kis szünet, majd házastársi beszélgetés kettesben
12.30 ebéd
a délután szabad
17.45 esti ima
18.00 vacsora
20.30-22 esti beszélgetés

 

Az előadásokat a családmozgalom képzett házaspárjai tartják a családi élet különböző témaköreiből, melyeket az éves jelmondat fog egységbe. Az előadások alatt a gyerekek foglalkoztatásáról önkéntes fiataljaink gondoskodnak.

Családnapok költségei 2024-ben:

házaspár 125 000Ft, +4 800Ft idegenforgalmi adó

gyermek 12 év felett 52 000,-
6-12 43 000,-
3-6 32 000.-
3 év alatt 0. -
   

 

Biztosítjuk a harmadik és többedik gyermek, az előadók, gyerekfoglalkoztatók térítésmentes ellátását, amennyiben kéritek! Ezek a költségek egy hétre lebontva a táblázatban szereplőhöz képest, még 35-40% kiadást jelentenek az egyesületnek, amit adományokból fedezünk.Ha ezeket a költségeket is beleszámítanánk a fizetendő összegbe, az több családnak jelentene komoly nehézséget. Ezért kérjük, aki megteheti, fizesse be a tényleges kiadásokat fedező összeget

A rászoruló családok jelezzék nyugodtan a nehézségeiket, anyagiak miatt nem kell senkinek lemaradnia a programról.    

A családnapok megtartásához egész évben fenn kell tartanunk az Óbudavári Schönstatt Központot. Kérjük szépen, aki teheti, segítse adományával működésünket. 

                                         

Információ : irodaatschoenstatt [dot] hu

Jelentkezni az adatbázison (https://db.schoenstatt.hu/) keresztül lehet.

 

A 2017. év nyarán a családnapokat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósítottuk meg.