Mária-kert kilenced

Szeretettel hívunk titeket egy kilenced imádkozására, mellyel a Mária-kert jelentésébe és mélységbe merülhetünk, ezzel életünket tisztábbá és Istennek tetszőbbé tehetjük.

Legyünk mi magunk is Mária kertje!  A kilenced részeit hetente küldjük, és a július 6-i óbudavári ünnepig tart. Készüljünk együtt lélekben, és legyünk együtt, ünnepeljünk együtt nyáron Óbudaváron!

A kilenced első része itt olvasható. Köszönjük Hodován Péternek és Margitnak!

 

Majális a KH-n

Szeretettel hívjuk és várjuk a Schönstatt család minden tagját kortól és életállapttól függetlenül a fővárosba, a KH-ra egy vidám együttlétre. A program 11.30-kor kezdődik. Helyszín és program alább olvasható.
Regisztráció itt.

Örök szeretettel címmel kiállítás - Ozsvári Csaba alkotásaiból

Örök szeretettel címmel kiállítás nyílt Sárospatakon 2024.május 2-án a Szent Erzsébet Házban Ozsvári Csaba alkotásaiból,  az Eucharisztikus Házaspárok útja állomásaival közösen. A kiállítást megnyitja Köves-Kárai Petra művészettörténész és Ozsváriné Imri. A kiállítás 2024.augusztus 31-ig lesz megtekinthető.

Organikus pedagógiai szakmai találkozó Pécsett

Organikus pedagógiai szakmai találkozót tartottak április 20-án Pécsett, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában az Apor Vilmos Katolikus Főiskola, az Organikus Pedagógia Egyesület és a Ciszterci Nevelési Központ szervezésében. Az esemény fővédnöke volt Felföldi László pécsi megyéspüspök, aki előadásában az emberi kapcsolatok személyességéről beszélt.

Egymásba írt szívek ünnepe

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!
2024. július 6-án ünnepeljük Óbudaváron kápolnánk nevét és küldetését, valamint az új szállásépületünk átadását. 
Emlékezünk egyúttal kápolnánk alapkőletételének 20.évfordulójára illetve Ozsvári Csaba halálának 15. évfordulójára.

Beszámoló a 2024-es kápolnaünnepről

Április 6-án volt az Egymásba írt szívek szentélyének Kápolnaünnepe, nagy családi napunk. Az erről írt beszámolót és Gertrud-Mária nővér előadásának részleteit alább olvashatjátok.
A napról készült fotókat itt nézhetitek meg. Köszönjük Joó Enikőnek és Stagl Ákosnak a képeket!
 

Beszámoló keresztutakról

Első nagypénteki közös keresztút a közösségi helyünkön.

Kápolnaünnep 2024. április 6.

Már most hirdetjük, hogy 2024. április 6-án lesz a Kápolnaünnepünk Óbudaváron, melynek keretében nagy családi ünneppel szeretnénk megünnepelni, hogy van neve a szentélyünknek: Egymásba írt szívek szentélye!

Nővér karácsonyi üzenete

Kedves családok és fiatalok!

Készülünk a karácsonyra, Krisztus megújult születésére a családunkban, a szívünkben. A kis Jézus azt is meg akarja kérdezni tőlünk is, hogy mit vagyunk hajlandóak kockáztatni érte.
A karácsony talán a legnépszerűbb, leginkább családközpontú ünnep. Sok családunk most is készül gyermeke vagy unokája közelgő születésére, és van, aki már karjában tarthat egy gyermeket.

Bemutatkozik az új vezetőség

A MáriaKert bemutatása

Hagyományainknak és a schönstatti módszernek megfelelően a vezetés megújítását megelőzte egy jelölési folyamat, majd ez alapján a Tecsengó házaspárok Gertrúd-Mária nővérrel, a nemzetközi vezetőséggel egyetértésben, felkérték a vezető házaspárt és az új vezető testületet a következő három évre.

Oldalak