Az Egyesületünk fennállása óta foglalkoztat önkénteseket, mint gyerekfoglalkoztatókat, konyhai segítőket, házigazdákat, előadókat és még sok egyéb területen tevékenykedőt. Az önzetlen munkájuk nagyban hozzájárult ahhoz a növekedéshez, amit a Magyar Schönstatt Családmozgalom és a Családok a Családért Egyesület elért.

Hálásan köszönjük minden eddigi és minden jövendő önkéntesünk munkáját.

  Egyesületünk fogadhat az érettségihez szükséges közösségi szolgálatra önkéntes fiatalokat, de csak azokat, akiknek az iskolája szerződést kötött velünk. Egyesületünk fent van az iskolák által választható szervezetek listáján a Közösségi munka honlapon. Tehát, aki szeretné, ha nálunk tudná a gyermeke a közösségi szolgálatot teljesíteni, indítványozza a gyermek iskolájában a szerződéskötést.

A 2005-ös évben törvény született az önkéntesek jogállásáról és az önkénteseket fogadó szervezetek feladatairól. Ennek értelmében néhány változtatást kell bevezetnünk, hogy eleget tegyünk a törvényi előírásoknak.

Az alábbi hivatkozáson megtalálható a 2005. évi LXXXVIII: törvény, mely az önkéntesek tevékenységről szól, ugyanitt megtekinthető a regisztrált önkéntes fogadó szervezetek listája. Közöttük van 00620 sorszám alatt az Egyesületünk is.

Néhány fontos rendelkezés:

 

 • Önkéntes cselekvőképes személy, és tizedik életévét betöltött, kiskorúsága miatt cselekvőképtelen személy lehet.
 • Tizennyolcadik életévét be nem töltött önkéntes közérdekû önkéntes tevékenységet 20 óra és 6 óra között nem végezhet.
 • Tizenhatodik életévét be nem töltött önkéntes által a közérdekû önkéntes tevékenységre fordítható idő nem haladhatja meg tanítási szünet ideje alatt a napi 3 órát és a heti 12 órát
 • Tizenhatodik életévét betöltött, tizennyolcadik életévét be nem töltött önkéntes által közérdekû önkéntes tevékenységre fordítható idő nem haladhatja meg a napi négy és fél órát és a heti tizennyolc órát.
 • Közérdekû önkéntes tevékenység önkéntes jogviszony keretében végezhető, amely a fogadó szervezet és az önkéntes között megkötött önkéntes szerződéssel jön létre.
 • Kiskorúsága miatt cselekvőképtelen önkéntes esetén az önkéntes jogviszonnyal kapcsolatos jognyilatkozatokat a törvényes képviselő teszi meg, de az önkéntes szerződés megkötéséhez és módosításához az önkéntes beleegyezése szükséges.

 
Fontos tudnivaló, hogy a gyermekfoglalkoztató munkára 16 év feletti, kivételes esetben 14 év feletti fiatalokat várunk, kizárólag olyanokat, akik saját maguk jelentkeznek.

 

 

 

 

 

Jelentkezés elfogadásáról minden esetben az adott héten illetékes házigazda házaspár dönt.

Az élelmezős önkéntes munkára csak 18 év feletti, egészségügyi könyvvel rendelkező fiatalt fogadunk, egyszerre két főt két hétre. A munkához hozzátartozik a szombati takarítás is.

Mind a két munkakörre jelentkezni az irodaatschoenstatt [dot] hu-n, vagy a 87/655014; 70/886 1905-ös telefon számokon lehet.

 

Az alábbi tevékenységekre várunk önkénteseket továbbra is. 18. életévét be nem töltött önkéntes az önkéntes szerződést szülőjével aláíratva hozza magával, különben nem tudjuk fogadni.

letölthető szerződés (ugyanez pdf formátumban)

 

Felnőttek:

 • Előadó házaspárok
 • Házigazda házaspárok
 • Egyéb tevékenységben segítő, pl. építkezéssel kapcsolatos munkák, kertészeti munkák, stb.

Fiatalok:

 • Gyerekfoglalkoztatók 16 éves kortól, szülői engedéllyel
 • Konyhai segítők 18 év felett, egészségügyi könyvvel
 • Egyéb, pl. táborozás segítése, kertészeti munkák, stb.

 

Érdeklődni, bejelentkezni az irodaatschoenstatt [dot] hu-n, vagy a 06-87/655014 illetve az alábbi mobilszámon 70/886 1905 lehet.
 

Gyermekvédelmi szabályzatunk

 

 

 

 

Címkék: 
egyesület