Hogyan növekszünk a Jóisten iránti bensőséges kapcsolatban?

1. Keresünk olyan imádságokat, melyeket szívesen imádkozunk. Vannak olyan imák, amelyek tetszenek nekünk. Nekünk az az ima fontos, amely a szívünkben visszhangra talál, ezeket rendszeresen imádkozzuk. Reggel, este, étkezéskor.
2. Szabadon imádkozunk: azt mondjuk Istennek, ami a szívünkből jön. Kentenich atya azt mondja, hogy ezek a velünk született, ősidőktől fogva velünk lévő imák.
3. Vannak olyan imádságok, amelyeknél elidőzünk, nem a szavaknál, hanem a szívünkkel időzünk el, miközben az imádság mondása kísér bennünket. Ilyen imaforma a rózsafüzér. A szívünk ott van a Jóistennél, a szánk pedig egyfajta kísérőzenét mond. Istennél vagyunk, a Szűzanyánál elidőzünk: Üdvözlégy Mária… Üdvözlégy Mária. Az imádság, amit a száj mond, támogatja a Jóistennel való kapcsolatot. Ez nagyon fontos.
Ez ének is lehet, vagy egy vallásos szöveg olvasása. Először ima, aztán ének, Kentenich atyától vagy családnapos anyagból felolvasni nem tanulmányozás céljából, hanem egyszerűen ott vagyok a szívemmel a Jóistennél. Ez egyszerű elidőzés, ami más vallásnál is van.
És ide tartozik az elmélkedés is. Kiválasztunk néhány eseményt az életünkből, látjuk mögöttük a Jóistent és hagyjuk, hogy a Jóisten megajándékozzon: „Istenem, Te jó vagy! Te tudod, hogy milyen bűnös vagyok. De én mégis Hozzád jövök, mert Te azt mondod: Nem baj, gyere, te rabló!”

Korábbi kérdések-válaszok

Címkék: 
Tilmann atya válaszol