Élő koronám kilenced 8. hét

Ezen a héten különösen is hordozzuk imáinkban:

Emmanuel testvér /Rajta László

Rajta László/ Emmanuel testvér egy év jelölt idő után, 2019. augusztus 6-án, Urunk színeváltozása ünnepén kezdte meg a novíciátust a bencéseknél Pannonhalmán.
Emmanuel testvér egyik legkedvesebb imája:
Az Úr fényességem, üdvösségem: kitől félnék?
Az Úr életem oltalma: kitől remegnék?
Ha vesztemre törnek a gonoszok, hogy gyötörjék testemet, szorongatóim és ellenségeim meginognak és földre hullanak. Ha egész tábor áll is szemben velem, nem fél akkor sem szívem; Ha harcra kelnek is ellenem, én akkor is remélek.

(Zsolt 27.)

Földbe rejtett kincs
„A mennyek országa hasonlít a szántóföldben elrejtett kincshez. Amikor egy ember megtalálta, újra elrejtette, aztán örömében elment, eladta mindenét, amije csak volt, és megvette a szántóföldet. A mennyek országa hasonlít a kereskedőhöz is, aki igazgyöngyöt keresett. Amikor egy nagyon értékeset talált, fogta magát, eladta mindenét, amije csak volt és megvette.” (Mt 13, 44-46)
A te elrejtett kincsed és felbecsülhetetlen értékű igazgyöngyöd az egyéniséged. Két fontos összetevője van: a személyiséged és a küldetésed. Minden emberi lény kapott egy személyes küldetést és egy önazonosságot. Különleges erőt szabadít fel benned, ha mindkettőt elfogadod: elindít téged, tovább lendít és segít abban, hogy soha ne add fel.
Ahogy a forrás és a patak együvé tartoznak, úgy tartoznak együvé a személyiséged és a küldetésed.
Isten gazdagítani akarja érzelmeinket, értelmünket pedig megvilágosítani.
Azt akarja, hogy az életszentségre törekedjem.
„Valójában a legtöbbünk sokkal inkább formálódunk bizonyos feladatok végrehajtása által, mint a személyiségükön való közvetlen munka által.
Miért van az, hogy manapság oly sok ember nem elég önálló ahhoz, hogy a saját életét élje?”
(J. Kentenich, 1936.)
Az eszményem ahogyan Isten a lelkemet teremtette. Egy különleges látásmód, amelyik inspirál és teljesen betölti a lelkemet…   

 

„Ha teljes egészében a tettek mezejére akarsz lépni, ha totálisan oda akarod magad adni, ha tökéletesen befogadóképes akarsz lenni, ha teljes szívedből akarsz szeretni, ha minden erődből akarsz imádkozni, légy teljesen ura testednek, szívednek, szellemednek, kiáradó életerejüknek, légy ura önmagadnak, és akkor elmondhatod: cselekszem, odaadom magam, befogadóképes vagyok, szeretek, imádkozom. Az intenzív élet azt jelenti, hogy miután összegyűjtöttük, egységbe foglaltuk, személyiségünkkel áthatottuk minden erőnket, teljes egészében bevetjük azokat a jelen pillanatban!”
(Michel Quoist)
Nem számít éppen min mész, keresztül Isten veled van. „Ha tengereken kelsz át, veled leszek; és ha folyókon, nem borítanak el, ha tűzön kell átmenned, nem égsz meg, és a láng nem perzsel meg” (Ézs 43,2).

 

 

Share this post