Kedves Schönttati Családok!

Mint plébániáitok és közösségi alkalmaink rendszeres híradásaiból értesültetek, szeptemberben egyházunk csodálatos ünnepére, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra kerül sor Magyarországon.

Schönstatt csoport kódja: IEC-J6ZW
A regisztráció lezárult, de csoportba még át lehet jelentkezni: emailen.

cím: registrationatiec2020 [dot] hu
minta:
Amennyiben még lehetséges, az alábbi személyek szeretnének csatlakozni a következő csoporthoz: Schönstatt csoport, kódja: IEC-J6ZW
...
Köszönettel

A programokon való részvételhez szeretnénk néhány gyakorlati információval szolgálni.

A legfontosabb események:

  • Ünnepélyes megnyitó és szentmise elsőáldozással, Bp., Hősök tere, szeptember 5. 15:00 – 18:00
  • Szept.7-én 14:30-tól Fakultációk programpont alatt a Hungexpón 15 percben lehetőséget kaptunk az Eucharisztikus Házaspárok útja bemutatására
  • Közösségek szentségimádása, Bp. Szent István-bazilika, szeptember 9., 19:00 – 21:00
  • Forráspont Ifjúsági Est (+ Ákos koncert), Papp László Budapest Sportaréna, szeptember 10., 19:00 – 22:30
  • Családi nap, Margitsziget, szeptember 11., 10:00 – 15:00, lesz Schönstatt sátor, felállítjuk az Eucharisztikus Házaspárok útját ideiglenesen
  • Szentmise és eucharisztikus gyertyás körmenet, Bp., Kossuth-tér, szeptember 11., 17:00 – 21:00
  • Statio orbis – ünnepi zárómise Ferenc pápával, Hősök tere, szeptember 12., 11:30 – 13:00

Ezen fő programokon túl minden nap tanúságtételek, katekézisek, szentmise, fakultációk és egyéb programok közül lehet választani, ezeknek a helyszíne jellemzően a Hungexpó.

A programok legtöbbjére előzetes regisztráció szükséges, a Hungexpón rendezett eseményekre belépőjegyet kell váltani. A legfontosabb események ingyenesek.

A regisztrációt lehet intézni egyénileg, illetve csoportosan. A csoportos regisztrációt akkor érdemes választani, ha plébániai közösség, kiscsoport, (családcsoport), iskola, osztály, ifjúsági csapat, család stb. szeretne az adott eseményen egyben maradni, egy helyre szóló belépőt kapni. Ilyenkor kell választani egy csoportvezetőt, akihez hozzá rendelik a csoporttagokat. Egy ember több csoporthoz is tartozhat, eltérő napokon, eltérő rendezvényekre lehet regisztrálni. Minden regisztrált személy kap egy azonosítót, mellyel tetszőleges számú csoporthoz és eseményhez kapcsolódhat.

A regisztrációs folyamat egyszerű, néhány percet vesz igénybe. Családcsoportok, különböző Schönstatt-csoportok akár egy személy által is regisztrálhatnak.

Schönstatt csoport kódja: IEC-J6ZW

Részletes, pontos ismertető erről (is) itt található: https://www.iec2020.hu/hu/regisztracio

Lehetőség van már korábban regisztrált egyéneket is csoportokhoz rendelni.

A szentségimádásokon, a Margit-szigeti családi napon és a szentmiséken (a nyitó és záró misén is), részt lehet venni regisztráció nélkül is, de a regisztrált emberek közelebbi szektorokban kapnak helyet a Hősök terén.

Reméljük, hogy találkozunk!

 

 

Címkék: 
hírek