2023. október 18-án nagy eseményre gyűltünk össze a KH-n (Közösségi Helyen), Budapesten. Nem csak Schönstatt alapításának az évfordulóját és szeretetszövetségünk megújítását ünnepelhettük, hanem azt is, hogy mozgalmunk és a ciszterci rend között megállapodás született az épülettel kapcsolatban tartós használatba adási szerződés keretében.
18 órától Péter atya ünnepi szentmisét mutatott be, melyen Gertrúd-Mária nővér és Török Péter hálájukat és örömüket fejezték ki, hogy a szerződés sokak kitartó, hűséges munkája, a kegyelmi tőke gazdagítása által és rengeteg tárgyalás eredményeképpen válhatott valósággá, majd sor került az ünnepélyes szerződés aláírásra. Úgy érezzük, jelen helyzettel a Szűzanya újabb ajtókat nyitott meg, újabb lehetőséget adott arra,
hogy Schönstatt Budapesten is megerősödjön. Szeretnénk, ha a KH ezentúl nem csak az ifjúság otthona lenne, hanem a családok részére is egy lehetséges találkozási ponttá, lelki forrássá válna. Az együttlét végén imádkoztunk a magyar ciszterci rendért, amely komoly krízist él át, és együttérzéssel és nekik hálása szívvel mellettünk állunk.
(Geiger Reni beszámolója)

A Közösségi hely ünnepe
Mivel én már elsőkézből értesültettem a csodálatos hírről, már előre vártam a szerdát és az ünnepi szentmisét, ugyanakkor aznap még egy órám is elmaradt, így a zenei szolgálat vezetését is el tudtam vállalni ami külön öröm volt számomra.
"Üdvözlök mindenkit a történelem lapjain!" Ez hangzott el elsőként Török Péter beszédében, amely valahogy igazán segített számomra megérkeznem a jelenbe, az ünnepi hangulatba.
Számtalan élmény jutott eszembe, és azon gondolkodtam mennyi mindent jelent nekem a KH. Azthiszem arra jutottam, hogy a KH az életem minden területén jelen van, része a mindennapjaimnak, és egyfajta sajátos otthonosságot nyújt az életemben. Olyan jó belegondolni, hogy a szentmisék, beszélgetések, szülinapok, találkozások és beszélgetések alkalmával a Jóistennel és a Szűzanyával együtt lehetünk ezen a helyen. Azt hiszem, számomra ez a KH fő üzenete: Meghívni a Jóistent az életem minden területére, egészen rábízni magam, hogy fiatal felnőttként vezethesse az életem.
Az a gondolat, hogy ez most már generációkon átívelően valósulhat meg mozgalmunk által egészen csodálatos és azt hiszem, a gondviselés egyértelmű jelekért értelmezhető. Lelkes vagyok, hogy a KH mozgalmunk minden ága, a fővárosunk, és akár az egész magyar egyház lelki központjává válhat a Szűzanya közbenjárása által.
(Fehér Zoltán, a fiatalok képviseletében)

Címkék: 
hírek